Kunstrieten daken van Arundo Reed

Kunstrieten daken van Arundo Reed

De kunstrieten daken van Arundo Reed zijn van hoge kwaliteit. Arundo Reed levert goede service en u krijgt 25 jaar garantie op uw kunstriet dak. De kunstrieten daken van Arundo Reed zijn sfeervol, brandveilig, op maat en het is een exclusief product. Kunstriet kan ook tot tegenstelling van natuur riet tijdens vochtig of nat weer worden gelegd. Dit komt omdat kunstriet niet gevoelig is voor schimmels of rot.

Voordelen van een kunstrieten dak

Het voordeel van een Kunstrieten dak is dat ze lang meegaan. U ziet vaak met een rieten dak dat deze goed onderhouden moet worden. U kunt met een natuurrieten dak last krijgen van rot, algen, schimmels en vuil. Een kunstrieten dak is ongevoelig voor rot, algen, schimmels en is vuilafstotend. Natuurrieten daken moeten eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt wordt het dakvlak opgeklopt en/ of geschoren. Tijdens het opkloppen wordt het riet eventueel verschoven en wordt weer steviger onder de gaarde geklopt. Bij het scheren van het riet wordt een deel van de slijtlaag weg gehaald waarmee ook alle algen en mossen van het dak worden verwijderd.

Ook ziet u vaak met een natuurrieten dak dat deze verkleurd, dit komt door de herkomst van het riet. Het kunstrieten dak van Arundo Reed behoudt grotendeels zijn oorspronkelijke kleur en verweert slechts een klein beetje. De kwaliteit van het kunstriet is tot in tegenstelling van natuur riet altijd constant en hoog.

De kunstrieten daken van Arundo Reed zijn Brandveilig

Zoals eerder al genoemd zijn de kunstrieten daken van Arundo Reed brandveilig. Hierdoor valt het kunstrieten dak bij de verzekeraar onder een ‘normaal’ dak. De traditionele manier van een natuurrieten dak, dus zonder brandwerende coating of sprinklersysteem, is niet brandveilig volgens NEN 6063 en isoleert ook minder goed. Dit is daarom ook een erg groot voordeel van een kunstrieten dak. De boven genoemde informatie geldt alleen voor de traditionele gebonden manier van een natuurrieten dak. Tegenwoordig is er ook een schroefdak of gesloten constructie.

De uitstraling van de kunstrieten daken van Arundo Reed

De kunstrieten daken zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van het natuurriet. Het kunstriet lijkt dus net echt maar dan met alle voordelen dat het niet rot, geen schimmels, brandveilig en algen vrij. De kunstrieten daken van Arundo Reed lijken absoluut niet ‘goedkoop’ en heeft juist die luxe uitstraling van een natuurrieten dak. Arundo Reed heeft twee soorten kunstriet of kunstpalm. Kunstriet wordt is gemaakt van PVC en kunstpalm van PE. Kunstriet gemaakt van PVC verkleurd geleidelijk over de jaren, maar blijft zijn natuurlijke look altijd behouden. De kunstpalm producten gemaakt van PE vervaagt niet en zullen daarom hun kleur behouden. De kwaliteit van het kunstriet is tot in tegenstelling van natuur riet altijd constant en hoog.

Een Kunstrieten dak van Arundo Reed is waar voor uw geld!

Natuurriet is misschien wel in aanschaf goedkoper dan kunstriet, maar dat betekend niet dat u er ook net zo veel voor terug krijgt. De verwerkingskosten zitten ongeveer op één lijn. Het voordeel van een kunstrieten dak zit hem op de langere termijn. Het kunstrieten dak is gunstiger door de brandveiligheid, is onderhoudsarm en heeft een veel langere levensduur als natuurriet.

Arundo Reed kunstriet is voor vele projecten toe te passen

Het kunstriet van Arundo Reed is voor veel verschillende doeleinden geschrikt. Zo kunt u denken aan veranda’s/ prielen, tuinhuizen en buitendecoratie. De producten van Arundo Reed worden ook veel geleverd aan recreatieparken. Zo kunt u denken aan bijvoorbeeld Wildlands Emmen en Gaia Zoo.

U kunt meer lezen over onze projecten op de pagina projecten. Ook als u al een bestaand prieel heeft waarvan het dak wel een opknapbeurt kan gebruiken, dan is ons kunstriet een erg geschikte en onderhoudsvrije sfeermaker voor uw prieel of tuinhuis.

Ook kunnen wij voor u het gehele plaatje leveren. Wenst u een prieel met kunstriet of kunstpalm, een tuinhuis of veranda op maat met kunstriet. Geen probleem, neem contact met ons op en wij maken voor u een vrijblijvende offerte. Kunstriet en kunstpalm is toe te passen op:

Nieuwbouw
Veranda’s/Prieel
Renovatie
Tuinhuizen
Pretparken
Interieurbouw
Vakantieparken
Buitendecoratie

Wilt u meer informatie over de Kunstrieten daken of wilt u meer weten over de verschillen tussen het bedekken van een dak met natuurlijk riet en een kunstriet dakbedekking? Neem dan gerust eens contact met ons op!